top of page

VÅRE FAGTILBUD

Her er en oversikt over fagene vi tilbyr. Vi har også en fagplan tilgjengelig! Denne kan leses her: https://www.strandkulturskole.no/fagplan

Piano (fra 2. klasse)

Pianoundervisningen inneholder både opplæring i noter og besifring. Du får også lære å spille melodier etter gehør, improvisasjon, hørelære, samspill og konserttrening.  

Lærere: Britt Karin Grødem, Gunn Hauge Voster og Natalia Hagen.

Sang (fra 2. klasse)

Sangundervisningen består av vokalopplæring i ulike sjangere, stemmebruk/teknikk og trening i å opptre/formidle. Lærere: Gunn Hauge Voster og Natalia Hagen.

Gitar (fra 2. klasse)

Undervisningen inneholder grunnopplæring der vi legger vekt på å spille akkorder (grep) og melodispill etter noter (evt. tabulatur). Opplæring i å improvisere og lage egne melodier kan også inngå i opplæringen.

 

Viderekomne elever velger ofte selv hvilken stilart de vil spesialisere seg på (for eksempel rock, klassisk, jazz, viser). Bassgitar kan også inngå i opplæringen. Lærere: Frank Tore Tjørhom og Asbjørn Voster.

Gitarkurs for voksne (nybegynner/viderekommen)

Kurset er for nybegynnere eller viderekomne som ønsker å lære grunnleggende gitarspill. Du vil i løpet av kort tid lære å spille gitarakkorder (grep) til kjente sanger.

 

Du må ha din egen gitar på kurset. Gitaren må være akustisk, d.v.s kassegitar (ikke elektrisk gitar). Kurset går over 10 kvelder Sted: Enten musikkrommet Tau barneskole eller kulturskolens lokaler på Jørpeland ungdomsskole (bestemmes senere). Lærer: Asbjørn Voster.

NB: du velger nybegynner eller viderekommen på søknaden.

Musikkteknologi (fra 7. klasse)

I musikkteknologi bruker vi programmer på datamaskin til å både lage musikk og gjøre opptak i studio. Undervisningen foregår i grupper. Elevene lærer å lage moderne populærmusikk fra bunnen av, med de samme metodene som de profesjonelle artistene bruker.

 

Noe grunnleggende pianospill inngår i undervisningen. Ingen forkunnskaper er nødvendig! Eleven må disponere egen datamaskin og headset. Lærer: Frank Tore Tjørhom

Låtskriving (fra 8. klasse)

I faget Låtskriving vil eleven lære om å skrive tekster og melodier, knyttet opp mot et instrument. Instrumentet kan være gitar, piano eller ukulele. Eleven trenger ikke å ha noe kunnskap på forhånd, og vil få undervisning i å spille enkelt til sine egne sanger.

 

Hovedfokuset blir på å lære seg metoder for å lage tekst/melodi, og finne akkorder. Deretter å bruke et instrument for å fremføre sangene, og lære om å spille inn musikken. Eleven får tilgang til fullversjonen av SoundTrap, som er et innspillingsprogram som fungerer i nettleseren eller som app på telefon/nettbrett.

 

For å gå på Låtskriving trenger man: tilgang på PC/nettbrett, et headset (med kabel), og et instrument. Hvis man velger piano, går det an å bruke et mindre MIDI-keyboard med 49 eller 61 tangenter. Lærer kan hjelpe tips til innkjøp. Lærer: Frank Tore Tjørhom

Slagverk (fra 2. klasse)

Lær å bruke slagverk til bruk i band og korps! Kulturskolen tilbyr også elevene å spille i band der læreren ser det er mulig og gruppene passer sammen. Lærer: Kurt Lisø og Frank Tore Tjørhom

Fiolin (fra 2. klasse)

Lær å spille fiolin! Mulighet for å spille sammen med andre etter hvert. Målet er å få til et mindre strykeorkester. Mulig å leie instrument i et år. Lærer: Ulvi Hasanli

Dans (fra 6. klasse)

Her er tilbudet til deg som liker å danse og har lyst til å lære mer! Danseforestillinger. Gruppene blir delt inn etter alder og nivå. Sted: Aktivitetshuset, Tau, Resahaugen skole og Folkets Hus, Jørpeland. Lærer: Lina Auksoriute

Barneteater (5.–7. klasse)

Gjennom dramaøvelser, lek, improvisasjon og arbeid med teaterforestillinger, ønsker vi å gi barna gode mestrings- og fellesopplevelser, økt evne til samarbeid og konsentrasjon, erfaring i arbeid med oppbygning av rollefigurer og generell scenisk bevissthet.

 

Gruppene får prøve seg som skuespillere i én til to teaterproduksjoner i løpet av året. Forestillingene vises både for skoleelever og offentlig. Elevene vil jobbe med noen av de samme dramaemnene år etter år, men målet er å gi elevene nye utfordringer etterhvert, og hele tiden tilpasse dette til den enkelte elevs utvikling. Teater er inspirerende, lærerikt - og ikke minst veldig kjekt! Sted: Nordre Strand oppvekstsenter, Fiskå og Tau skole, Tau. Lærer: Silje Vige Bergøy.

Musikkteater (5.-7. klasse)

Musikkteater jobber i stor grad som de andre teatergruppene (se beskrivelse av disse), men har alltid med sang i forestillingene og jobber mer med sangformidling og stemmebruk enn de andre dramagruppene. Elevene får være med på to forestillinger i året, og vil også i enkelte produksjoner samarbeide med dansere og instrumentalelever fra kulturskolen. Er du glad i å spille teater - OG i å synge, er dette noe for deg! Musikkteater øver i Torghuset på Jørpeland. Lærer: Silje Vige Bergøy

Musikkteater ungdom (7.–9. klasse)

Musikkteatergruppe for elever som har gått på musikkteater eller barneteater i minst ett år eller for nye elever fra og med 7. klasse. Her bygger vi videre på det vi har øvd på i musikkteatergruppa og videreutvikler dette. Elevene får delta på to forestillinger i året, vi jobber både med sang og med drama. Undervisningen foregår i Torghuset på Jørpeland. Lærer: Silje Vige Bergøy

Fargeklatten (fra 6. klasse)

Liker du å tegne og male er dette plassen for deg! Vi vil arbeide med ulike teknikker innenfor kunstfagene som tegning, maling, linotrykk, collage osv. Vi arrangerer kunstutstillinger (Strandadagene m.m.) og deltar med et innslag på "Klassisk aften" i Torghuset. Vi vil også gi opplæring i bruk av digitale verktøy: Foto, datagrafikk grafisk design, animasjon og videoredigering. Gruppene deles inn etter alder og nivå.  

Lærer: Roger Nybroen

Animasjon (fra 6. klasse)

Her lærer elevene å jobbe med stop-motion animasjonsfilm. Stop-motion er en filmteknikk hvor man flytter og fotograferer gjenstander bilde for bilde for å skape en illusjon av bevegelse når bildene etterpå vises som sammenhengende film.

 

Vi bruker plastelina- figurer, Lego og papir i animasjonen på faget. Det jobbes med bl.a. kortfilm, humorfilmer, eksperimenter og musikkvideoer. Elevene får praktisk erfaring i hele prosessen fra idé via manus/ storyboards og filming til ferdig redigert og lydlagt film. Brukervennlig og semiprofesjonell programvare benyttes i undervisningen.

Lærer: Roger Nybroen.

Kulturkarusellen (2.-4. klasse)

Et kulturverksted der elevene blir kjent med noen av kulturskolens tilbud (musikk, drama og forming). Elever som har gått på Kulturkarusellen blir ved søknad prioritert inn på fagene Barneteater, Fargeklatten, Dans og Musikkteater. Undervisningen foregår i Superparken på Tau. Lærer: Silje Vige Bergøy

bottom of page